Appeltaart pannenkoeken

Als ik aan het weekend denk, denk ik aan relaxte ochtenden, met fijne en uitgebreidere ontbijtjes. Doordeweeks eet ik eigenlijk altijd overnight oats, maar in het weekend neem ik graag uitgebreid de tijd om eens een ander ontbijtje te maken. Dus op een rustige zondagochtend, maakte ik deze lekkere appeltaart pannenkoeken! Yeah!

Nodig voor 2 porties:

  • 100 gram speltmeel
  • 200 ml melk
  • 1 ei
  • 1/2 appel
  • 50 gram rozijnen
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl bakpoeder

Voor de garnering:

  • 100 gram kwark
  • 1/2 tl kaneel
  • 1 el honing
  • 1/2 appel
  • handje rozijnen

Hoe maak je dit?

  1. Schil de appel en snij deze in kleine stukjes.
  2. Pak een beslagkom en meng de speltmeel, het ei, de melk, het bakpoeder en het kaneel. Roer hier vervolgens de helft van de appel en 50 gram rozijnen doorheen.
  3. Verhit in een koekenpan olie of boter en bak hier kleine pannenkoekjes in. Maak hier mooie stapeltjes van.
  4. Voor de garnering met je de kwam, met de honing en wat kaneel. Doe dit als topping op de pannenkoekjes en verdeel vervolgens de overige appel en rozijnen hierover.
  5. Eet smakelijk!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.