Appeltaart Cupcakes

Bij appeltaart denk ik eigenlijk aan de herfst. De kruidige smaak van kaneel, de zoetige smaak van verse Elstar appels die net geplukt zijn, een warme mok thee erbij… Jup, zo’n warm, behaaglijk, cosy gevoel. Deze cupcakes nemen je, ondanks dat het nu net lekker zomer aan het worden is, even mee naar de herfst. De combi van appel, rozijnen en kaneel geeft je een fijn en vertrouwd gevoel. En daarnaast zijn deze cupcakes ook gewoon érg lekker!

Wat heb je nodig (voor 8 cupcakes):

  • 50 gram kokosmeel
  • 60 gram gesmolten roomboter
  • 75 gram honing
  • 3 eieren
  • 1 elstar appel, geschild, in kleine blokjes gesneden
  • 50 gram rozijnen of cranberry’s
  • 3 tl kaneel
  • 1 t l bakpoeder
  • snufje zout
  • snufje vanillepoeder

Hoe maak je deze cupcakes?

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden. Smelt de roomboter. Schil de appel en snij deze in kleine blokjes.
  2. Mix de honing, roomboter en eieren.
  3. Voeg hier het kokosmeel, wijnsteenbakpoeder, zout, kaneel en vanillepoeder aan toe en meng dit met elkaar.
  4. Roer hier de stukjes appel en de rozijnen (en/of cranberry’s) doorheen.
  5. Verdeel het beslag over 8 cupcakevormpjes
  6. Bak ze in 25 minuten af. Ze zijn klaar als de randjes mooi bruinig worden.
  7. Eet smakelijk!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *