Appeltaart cake

Alles wat ook maar smaakt naar appeltaart, vind ik een feestje. Ik hou ervan om appels met rozijnen en kaneel te combineren. Deze smaakcombinatie refereert aan herfst, aan comfort food, aan avonden op de bank met thee en een kleedje, aan kaarsjes, aan warmte ondanks dat het koud is. Juist; ik word happy van deze combinatie aan smaken! Daarom werd het eens tijd om deze smaken te combineren in een cake. Appeltaart in plakjes: ideaal!

Wat heb je nodig?

  • 175 gram speltmeel
  • 125 gram honing
  • 3 eieren
  • 50 gram gesmolten roomboter
  • 50 gram yoghurt
  • 75 ml melk
  • 100 gram geweekte rozijnen
  • 1 appel, in kleine stukjes gesneden
  • 2 el havermout
  • 1,5 el kaneel
  • 3 tl bakpoeder
  • 1 snufje zout

Hoe maak je deze cake?

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier.
  2. Doe de honing met de eieren, gesmolten roomboter en de yoghurt in een beslagkom en meng dit tot een egale massa.
  3. Doe in een andere kom het speltmeel, de havermout, het kaneel, de bakpoeder en het snufje zout en meng dit. Voeg dit vervolgens toe aan het natte mengsel en meng dit goed. Voeg hierna de melk toe en mix dit door het beslag heen.
  4. Als laatste roer je de rozijnen en de stukjes appel door het beslag. Doe dit mengsel in de cakevorm en zet deze in de oven. Bak de cake in 60 Γ  70 minuten gaar.
  5. Laat hem goed afkoelen voordat je hem in plakjes snijdt!
  6. Enjoy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.