Appelroomtaart

Ooit, in een ver, grijs verleden, toen the boyfriend nog gewoon een gezellige collega was, heb ik hem met een appelroomtaart verblijd. Geen gezonde taart, maar wel erg lekker. Inmiddels is die leuke collega véél meer dan dat, en leek het mij een mooie uitdaging om weer een appelroomtaart te maken, maar dan eentje die gezonder is. Eentje met voedzame ingrediënten. En dat is me goed gelukt! Ik maakte deze taart in een vorm van 24 cm doorsnede. 

Wat heb je nodig voor deze taart?

Voor het deeg:

  • 275 gram speltmeel
  • 170 gram kokosolie
  • 80 gram kokosbloesemsuiker
  • 2 eieren
  • 1 snufje zout

Voor de vulling:

  • 500 gram mascarpone
  • 5 à 6 appels
  • 2 eieren
  • 1 eidooier
  • 4 el custardpoeder
  • 2 el honing
  • 1 tl vanillepoeder

Hoe maak je deze taart?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de bakvorm met bakpapier
  2. Smelt de kokosolie en doe alle ingrediënten voor het deeg bij elkaar in een kom. Kneed dit tot een vast deeg en bekleed hier de bodem en de randen van de bakvorm mee.
  3. Snij de appels in kleine blokjes. Verdeel deze blokjes over de taartbodem.
  4. Doe alle ingrediënten voor de vulling, behalve de blokjes appel, bij elkaar in een kom en meng dit goed. Giet de vulling in de taartvorm. Mocht de vulling niet mooi tussen de appelblokjes zakken, schep dan een paar keer rond met een lepel.
  5. Doe de taart 1 uur in de oven en bak hem tot hij mooi gaar is. Als de bovenkant wat te donker wordt, dek deze dan af met aluminiumfolie.
  6. Laat de taart goed afkoelen en ga er hierna lekker van smullen!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.