Appelplaatkoek

Ik vind het altijd fijn om havermout te verwerken in tussendoortjes: het zit vol met vezels en koolhydraten en hierdoor geeft het voor lange tijd een verzadigend gevoel. Ideaal als je zin hebt om iets te snacken en daarna weer even door moet! Vandaar het recept voor deze appelplaatkoek met havermout: fris, fruitig, met een kruidig tintje. En je hebt daarna weer voldoende energie om door te gaan met al je bezigheden!

Wat heb je nodig voor deze plaatkoek: (ik sneed er 12 stukken uit)

  • 100 gram havermeel (maal havermout fijn in de keukenmachine)
  • 50 gram speltmeel
  • 35 gram roomboter
  • 2 appels (ik heb elstar gebruikt)
  • 3 eieren
  • 1 el speculaaskruiden
  • 30 gram rozijnen
  • 30 gram cranberries
  • snufje zout

Hoe maak je deze plaatkoek?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een bakvorm in (een cakeblik heeft een fijne grootte hiervoor)
  2. Schil de 2 appels en maal deze tot moes in de keukenmachine. Voeg hier de eieren en de roomboter aan toe en laat dit mengen. Als dit gemengd is, voeg je het havermeel, speltmeel, de speculaaskruiden en het zout hieraan toe. Laat de keukenmachine malen tot alles goed gemengd is. Je hebt dan een glad beslag.
  3. Voeg hier de rozijnen en cranberries aan toe en roer deze goed door het beslag heen.
  4. Verdeel het beslag over de bakvorm en zet dit 45 minuten in de oven.
  5. Wacht met het snijden van de koek tot hij goed afgekoeld is.
  6. Eet smakelijk!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *