Appelkruimeltaart met amandelen

Het was laatst een vervelende dag in huis. Ik had iets teveel appeltjes gekocht en ze lagen wat zacht te worden op de fruitschaal. Omdat ik het zonde vind om eten weg te gooien, besloot ik de appeltjes maar te verwerken in een taartje. Zoals ik zei, het was een heel vervelende dag 🙂 Ik ging eigenlijk zonder idee aan de slag, en uiteindelijk werd het een lekker appelkruimeltaartje, met de crunchy toevoeging van amandelen. Echt. Heel vervelend!

Wat heb je nodig voor dit taartje? (doorsnede 18 cm)

Voor het deeg:

  • 250 gram speltmeel
  • 25 gram amandelmeel
  • 1 ei
  • 75 gram kokosbloesemsuiker
  • 75 gram gesmolten roomboter
  • 1 flinke eetlepel speculaaskruiden
  • 2 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • Beetje amandelschaafsel

Voor de vulling:

  • 3 elstar appels
  • 50 gram rozijnen
  • 30 gram gehakte amandelen
  • 1 tl kaneel

Hoe maak je deze taart?

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden en bekleed de bakvorm met bakpapier
  2. Doe alle ingredienten voor het deeg in een beslagkom, maar hou het amandelmeel nog even apart! Kneed een soepel deeg van de ingredienten. Is het te droog? Voeg dan wat water toe. Is het te nat? Voeg dan wat speltmeel toe. Zet 1/4e deel van het deeg even aan de kant. Met de rest bekleed je de bodem en zijkanten van de bakvorm.
  3. Snij de appels in blokjes en meng deze met het kaneel, de rozijnen en de amandelen. Doe dit mengsel in de bakvorm en duw goed aan.
  4. Doe je restant speltmeel in een kom en voeg het amandelmeel toe. Maar door schuivende bewegingen te maken met je handen, hier een kruimeldeeg van. Kruimel dit over de appellaag heen en strooi hier het amandelschaafsel op.
  5. Zet de taart 45 minuten in de oven. Hierna kan je ervan genieten!

Voedingswaarden per portie (1/8e deel)
314 kCal
Eiwit: 7 gram
Koolhydraten: 38 gram
Vezels: 4 gram
Vetten 13 gram

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.