Appelkruimelcake

Een van mijn favoriete taartjes is toch wel een appelkruimelvlaai. Ik hou van de friszoete smaak, in combinatie met het kruidige van kaneel! Toen ik laatst ging bakken, besloot ik om deze smaak ook eens in cakevorm te maken. Maar dan natuurlijk wél met de kruimelige korst; want dat hoort er toch echt bij!

Wat heb je nodig voor deze cake?

  • 200 gram speltmeel
  • 125 gram honing
  • 100 gram gesmolten roomboter
  • 80 ml melk
  • 2 eieren
  • 1 appel – in kleine stukjes gesneden
  • 1 el kaneel
  • 3 tl bakpoeder
  • snufje zout

Voor de kruimellaag:

  • 60 gram speltmeel
  • 40 gram roomboter
  • 30 gram kokosbloesemsuiker

Hoe maak je deze cake?

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden en bekleed de cakevorm met bakpapier
  2. Klop de gesmolten roomboter luchtig met de honing en de eieren
  3. Voeg hierna het speltmeel, zout, kaneel en bakpoeder toe en mix dit goed door. Vervolgens voeg je de melk toe en meng je dit tot je een egale massa hebt.
  4. Roer hier vervolgens de stukjes appel doorheen, en doe het beslag in de cakevorm.
  5. Doe de ingedienten voor de kruimellaag in een beslagkom en kneed dit tot je een crumble achtig deegje hebt. Strooi dit over het cakebeslag heen en duw zachtjes een beetje aan.
  6. Bak de cake gaar in 60 à 70 minuten.
  7. Laat de cake goed afkoelen en: enjoy!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.