Appelkaneel cake

Ik vind het in de herfst heerlijk om ook met herfstsmaken aan de gang te gaan. Appel en kaneel vormen daarnaast ook nog eens een ideale smaakcombinatie. Helemaal als je er een roombotercake bij denkt. En dus ging ik met deze dingen aan de gang, en zo ontstond deze appelkaneel cake! Heerlijk!

Wat heb je nodig?

  • 175 gram speltmeel
  • 100 gram gesmolten roomboter
  • 125 gram honing
  • 2 eieren
  • 1 appel, in kleine stukjes gesneden
  • 80 ml melk
  • 2 el kokosrasp
  • 1 el kaneel
  • rasp van 1/2 citroen
  • snufje zout
  • 3 tl bakpoeder

Hoe maak je deze cake?

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier
  2. Smelt de roomboter, en klop dit luchtig met de eieren en de honing.
  3. Voeg hierna het speltmeel, citroenrasp, kokosrasp, zout, kaneel en bakpoeder toe en mix dit goed door. Vervolgens voeg je de melk toe en meng je dit tot een egale massa.
  4. Roer hier vervolgens de stukjes appel doorheen, en doe het beslag in de cakevorm. Doe de cake 60 à 70 minuten in de oven en laat hem hierna goed afkoelen. Pas als de cake goed afgekoeld is, is-ie mooi stevig!
  5. Eet smakelijk!

2 comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.