Appel walnoten boterkoek

Het was een druilerige dinsdagochtend. Ik zat rustig achter de laptop wat recepten uit te werken, toen mijn vriend beteuterd met een lege koektrommel in zijn handen stond. Hoewel er op het aanrecht echt een bananenbrood stond (ik laat hem echt niet verhongeren), keek hij toch wat zielig. ‘Want’, zo zei hij, ‘ik heb al heel lang geen boterkoek meer op’. Het leven van de vriend van de blogster. Je moet ieder nieuw recept uitproberen, maar recepten worden weinig herhaald… En omdat er al een boterkoek recept hier online staat, had ik ook niet in de planning om een normale boterkoek te maken. Gelukkig kan mijn vriend wel wat variatie aan, en besloot ik een boterkoek met appel en walnoten te maken. Ik heb hier geen klachten over gehoord, dus is het recept prima deelbaar 😉

Wat heb je nodig?

  • 150 gram speltmeel
  • 100 gram amandelmeel
  • 250 gram roomboter
  • 200 gram honing
  • 1 geklutst ei
  • snufje zout
  • 75 gram fijngehakte walnoten
  • 1 appel, geschild en in schijfjes gesneden

Hoe maak je deze boterkoek?

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden
  2. Smelt de roomboter. Roer hier de honing en het ei (hou 1 el apart) doorheen.
  3. Voeg het amandelmeel, speltmeel en het snufje zou toe en mix dit tot je een mooi beslag heb.
  4. Roer hier de stukjes walnoot doorheen.
  5. Doe het beslag in de boterkoekvorm, en maak een rand van de schijfjes appel. Smeer alles in met het laatste beetje ei en zet dit 30 minuten in de oven.
  6. Laat de boterkoek goed afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt!
  7. Eet smakelijk!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.