Appel Pindakaas Bites

Ik word nog wel eens gek aangekeken op mijn liefde voor appel met pindakaas. Ik vind het serieus heerlijk om een appel in partjes te snijden en dan te dippen in de pindakaas. Gek? Misschien. Gelukkig ben ik niet de enige gek; toen ik laatst een poll hield over de combinatie ‘appel met pindakaas’ reageerde toch 46% met ‘yay!’. Dit houdt wel in dat 54% nog niet overtuigd is van deze combinatie made in heaven. Geen probleem. Na het maken van deze bites kom je hier nog wel op terug!

Wat heb je nodig voor 15 bites?

Hoe maak je deze bites?

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier.
  2. Snij de plakjes bladerdeeg in 3 stroken. Schil de appel en verdeel deze in 15 partjes (of iets meer, dan heb je nog iets te snacken ondertussen)
  3. Besmeer de plakjes bladerdeeg met een dun laagje pindakaas, leg er een plakje appel op en rol het bladerdeeg op, tot een rolletje.
  4. Leg alle rolletjes op het bakpapier en smeer ze in met het losgeklopte ei.
  5. Bak de bites gaar in 10 à 15 minuten.
  6. Probeer ze niet allemaal tegelijk op te eten 😉

Voedingswaarden per bite:
76 kCal
Eiwit: 2 gram
Koolhydraten: 7 gram
Vezels: 1 gram
Vetten: 5 gram

6 comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *