Ik word nog wel eens gek aangekeken op mijn liefde voor appel met pindakaas. Ik vind het serieus heerlijk om een appel in partjes te snijden en dan te dippen in de pindakaas. Gek? Misschien. Gelukkig ben ik niet de enige gek; toen ik laatst een poll hield over de combinatie ‘appel met pindakaas’ reageerde toch 46% met ‘yay!’. Dit houdt wel in dat 54% nog niet overtuigd is van deze combinatie made in heaven. Geen probleem. Na het maken van deze bites kom je hier nog wel op terug!
Wat heb je nodig voor 15 bites?
- 5 plakjes roomboter bladerdeeg
- 1 elstar appel
- 20 gramΒ kokos maple pindakaas van Mr. Kitchens
- 1 losgeklopt ei
Hoe maak je deze bites?
- Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier.
- Snij de plakjes bladerdeeg in 3 stroken. Schil de appel en verdeel deze in 15 partjes (of iets meer, dan heb je nog iets te snacken ondertussen)
- Besmeer de plakjes bladerdeeg met een dun laagje pindakaas, leg er een plakje appel op en rol het bladerdeeg op, tot een rolletje.
- Leg alle rolletjes op het bakpapier en smeer ze in met het losgeklopte ei.
- Bak de bites gaar in 10 Γ 15 minuten.
- Probeer ze niet allemaal tegelijk op te eten π
Voedingswaarden per bite:
76 kCal
Eiwit: 2 gram
Koolhydraten: 7 gram
Vezels: 1 gram
Vetten: 5 gram
Die andere 54 procent heeft het vast nog nooit geprobeerd
Ja lekker zeg! I LOVE PINDAKAAS
Leuke snack! Ik ben een van de weinige mensen die geen pindakaas lust haha
Maar ik denk dat ook veel mensen het gewoon nog nooit geprobeerd hebben!
Ik ben dol op pindakaas met sambal en/of met banaan. Maar met appel ken ik nog niet. Ik ga het eens proberen!
Nou, ik behoor ook tot de 54%, maar ik heb ook nog nooit geprobeerd. Het klinkt wel lekker, met die aparte pindakaas erbij.
Maakt me nieuwsgierig