Appel peer kruidnoten crumble

Ik denk dat dit is hoe Sinterklaas zijn crumble het liefst eet. Vol met herfstsmaken, gecombineerd met kruidnoten. Hoewel Sinterklaas nog niet in het land is, liggen de kruidnoten al best even in de winkel, en daarom kon ik het niet laten om ermee aan de slag te gaan. Ik maakte deze crumble als toetje, maar hij kan ook prima als ontbijtje, tussendoortje of als onderdeel van een lazy brunch in het weekend!

Wat heb je nodig? (Met dit recept maak je 6 kleine porties)

  • 1 appel
  • 1 peer
  • 1,5 tl speculaaskruiden
  • 1 el honing
  • 40 gram kruidnoten
  • 50 gram roomboter
  • 50 gram kokosbloesemsuiker
  • 50 gram speltmeel
  • Handje kruidnoten + amandelschaafsel voor de versiering

Hoe maak je dit?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet 6 kleine ovenschaaltjes of kommetjes in met een beetje gesmolten roomboter.
  2. Schil de appel en de peer, snij deze in kleine stukjes, voeg de speculaaskruiden en de honing toe en roer dit goed door. Verdeel dit over de bodem van de ovenschaaltjes.
  3. Vermaal de kruidnoten tot ze fijn zijn. Er mogen nog wel wat grotere stukjes in zitten.
  4. Doe de roomboter, kokosbloesemsuiker en het speltmeel bij elkaar in een kom. Vermeng dit tot een crumblelaag. Roer hier de stukjes kruidnoot doorheen. Verdeel dit mengsel over de appel/peren laag. Strooi hierover een paar kruidnootjes en/of amandelschaafsel.
  5. Zet deze ovenschaaltjes 20 minuten in de oven.
  6. Deze crumble is heerlijk om warm te eten, maar afgekoeld met een toef slagroom is het ook niet verkeerd 🙂

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *