Appel havermout crunch

Deze appel havermout crunch is het ideale ontbijtje voor een lazy zondagochtend. Binnen 5 minuten staat dit in de oven en terwijl er een heerlijke geur uit de oven komt, kan jij nog even genieten van een heerlijk kopje thee. Klinkt ideaal toch? Deze appel havermout crunch is heerlijk om zo te eten, maar hij is ook lekker door een schaaltje yoghurt of kwark. Het is maar net wat je er van maken wilt!

Wat heb je nodig voor 4 porties?

  • 2 appels
  • 30 gram kokosolie
  • 15 gram amandelschaafsel
  • 100 gram havermout
  • 2 tl kaneel

Hoe maak je dit?

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden en vet de ovenschaal in met een beetje kokosolie.
  2. Snij de appels in stukjes. Schillen hoeft niet hoor. Verdeel de appelstukjes over de bodem van de ovenschaal. Strooi hier de kaneel overheen
  3. Doe de havermout in een schaal en doe de kokosolie hierbij. Verkruimel dit met je vingers, zodat het een beetje kruimelig wordt en vermengd. Strooi dit over de appels heen en duw het een beetje aan. Verdeel het amandelschaafsel hier overheen.
  4. Zet dit een halfuurtje in de oven!
  5. Eet smakelijk

Voedingswaarden per portie
229 kCal
Eiwit: 5 gram
Koolhydraten: 25 gram
Vezels: 5 gram
Vetten: 11 gram

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *