Appel Abrikozen Taart

Appeltaart is súperlekker. De geur als je een appeltaart in de oven hebt, daar gaat bijna niets tegenop. Ik vind het ook altijd leuk om met appeltaartjes te variëren; de zuur zoetige smaak van appel, combineert namelijk met zoveel andere lekkere smaken! En zo ontstond deze appel abrikozen taart, die ook een heerlijke geur door het huis heen verspreidde. 

Wat heb je nodig? (bakvorm: /18cm)

Voor het deeg:

  • 175 gram speltmeel
  • 1 ei
  • 50 gram kokosbloesemsuiker
  • 50 gram gesmolten kokosolie
  • 1 el speculaaskruiden
  • 1 tl bakpoeder
  • snufje zout

Voor de vulling:

  • 2 elstar appels
  • 50 gram rozijnen
  • 50 gram abrikozen
  • 3 el abrikozenjam

Hoe maak je deze taart?

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden. Bekleed de bakvorm met bakpapier.
  2. Doe alle ingrediënten voor het deeg in een beslagkom en kneed hier een soepel deeg van. Is het te droog? Voeg dan wat water toe. Is het te nat? Voeg dan wat speltmee toe. Bekleed de bakvorm met het deeg. Je mag al het deeg gebruiken voor de bodem en de zijkanten van de taart. Het is namelijk een open taart, dus er hoeft geen bedekking op 🙂
  3. Snij de elstar in blokjes (je hoeft ze niet te schillen – het mag natuurlijk wel). Snij de abrikozen ook in kleinere stukjes. Doe de appel, abrikozen, rozijnen en de abrikozenjam bij elkaar in een kom, meng dit goed en doe dit mengsel in de bakvorm.
  4. Zet de taart 45 minuten in de oven en probeer hem daarna niet meteen op te eten 😉

Voedingswaarden per 1/8e deel:
238 kCal
Eiwit: 5 gram
Koolhydraten: 35 gram
Vezels: 3 gram
Vetten: 8 gram

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *