Appel abrikoos kruimelkoeken

Oh wow, wat deden deze koeken het goed, toen ik ze gebakken had. Ik geloof dat ze in 2 of 3 dagen allemaal op waren! Vandaar dat ik ze ook snel hier moet delen, want ik weet zeker dat jullie ze ook willen eten!

Wat heb je nodig voor deze koeken? (ik gebruikte een bakvorm van 28×20 cm)

Voor het deeg:

  • 200 gram gesmolten roomboter
  • 250 gram speltmeel
  • 100 gram amandelmeel
  • 50 gram kokosbloesemsuiker
  • 1 ei
  • 2 el speculaaskruiden
  • 2 tl bakpoeder
  • snufje zout

Voor de vulling:

  • 150 gram abrikozen jam
  • 100 gram appelmoes

Hoe maak je deze koeken?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de bakvorm met bakpapier.
  2. Doe de ingrediënten voor het deeg in een beslagkom en kneed dit tot je een vast deeg hebt. Verdeel het deeg in 2 delen. Deel 1 doe je op de bodem van de bakvorm. Deel 2 laat je nog even in de kom zitten.
  3. Meng de abrikozenjam met de appelmoes. Verdeel dit mengsel over de bodem.
  4. Probeer het overgebleven deeg goed te verkruimelen. Als dit wat lastig gaat (als het deeg wat te samenhangend is), voeg dan 2 eetlepels speltmeel toe en verkruimel het dan goed. Doe de deegkruimels over de vulling heen. Duw dit zachtjes aan.
  5. Zet de koeken 40 à 45 minuten in de oven. Laat ze hierna goed afkoelen en snij in stukken.
  6. Eet smakelijk!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.