Andijvie stamppot met pecannoten en rozijnen

Als ik aan stamppot denk, denk ik vaak aan het feit dat het altijd zo zwaar valt. Als ik daar langer over na denk, weet ik ook hoe dat komt: ik maak stamppot bijna altijd met spekjes én rookworst. Tsja, met zoveel vet vlees kan het ook weinig anders dan zwaar op de maag liggen. Daarom ging ik op zoek naar een smaakvolle variant op de andijvie stamppot, die minder zwaar valt, maar zeker net zo lekker is! En ik denk dat dat me goed gelukt is. Ik vond de andijvie in ieder geval erg lekker!

Wat heb je nodig voor 2 porties?

 • 500 gram aardappels
 • 250 gram andijvie
 • 40 gram pecannoten
 • 50 gram rozijnen
 • 1 tl mosterd
 • 50 ml melk
 • 10 gr roomboter
 • 1 tl Oud Hollandse Opfluffer van Green Gypsy Spices (heb je deze niet in je kast, gebruik dan paprikapoeder of kerriepoeder)
 • snufje peper en zout

Hoe maak je deze stamppot?

 1. Breek de pecannoten in kleine stukjes en rooster deze in een droge koekenpan. Zet hierna even opzij.
 2. Week de rozijnen 15 minuten in een bakje met lauwwarm water.
 3. Kook de aardappels gaar. Voeg de mosterd, melk en roomboter toe en maak hier een puree van. Stamp hierna de andijvie er doorheen. Proef of het op smaak is. Voeg eventueel wat extra peper of zout toe.
 4. Roer de pecannoten en de rozijnen door de andijvie stamppot heen.
 5. Eet smakelijk!

Voedingswaarden per portie:
487 kCal
Eiwit: 10 gram
Koolhydraten: 68 gram
Vezels: 15 gram
Vet: 13 gram

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.