Ananas paprika chutney

Chutney is voor mij de ontdekking van 2017 geweest 😉 Sinds ik mango ananas chutney ontdekte op Curacao, was ik verkocht. Ik maakte hier zelf een variant op, en sindsdien stond er altijd wel een potje in de koelkast. Heerlijk met kip, een vegaschijf of met een tosti! Daarnaast is chutney ook ideaal om restjes groenten of fruit in te verwerken. Dan hoef je het niet weg te gooien. En dus ging ik aan de slag met ananasschijven en blokjes paprika, want die had ik over van mijn pizza avondje 🙂

Wat heb je nodig voor een pot chutney:

  • 300 gram ananas
  • 1/2 rode paprika
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 gram honing
  • 25 ml appelazijn
  • 1 scheutje olijfolie
  • 1,5 tl paprikapoeder
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 tl kerriepoeder

Hoe maak je deze chutney?

  1. Snij de ananas, paprika en ui in hele fijne stukjes.
  2. Doe een scheutje olijfolie in de pan en fruit hier de ui en het uitgeperste teentje knoflook in.
  3. Voeg de stukjes ananas, stukjes paprika, honing en appelazijn toe. Doe hierbij wat scheutjes water
  4. Roer dit goed door. Laat dit ongeveer 30 à 35 minuten rustig doorkoken, zodat het een geheel wordt. Voeg, als dit nodig is, nog wat water toe. Blijf af en toe roeren.
  5. Voeg het paprikapoeder, de gemberpoeder en het kerriepoeder toe. Proef of het op smaak is. Voeg eventueel wat extra kruiden of peper/zout toe
  6. Doe de chutney in een schone glazen pot en laat afkoelen. Bewaar de chutney in de koelkast
  7. Serveertip: heerlijk met vegaschijven of kipfilet!
  8. Eet smakelijk!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.