Amandelfudge met kruidnoten

Ik ben echt dol op chocolade. En op fudge. Dat is geen geheim! En alle kruidnoten in de winkel inspireerden mijn om een heerlijke fudge met kruidnoten te maken. Een fudge waarin de fijne smaak van amandelen, de zoete smaak van chocolade én de knapperige en  kruidige smaak van kruidnoten ideaal samen komen: het is een feestje op je bordje en ik vond het een hele uitdaging om maar één stukje per keer te pakken! #sorrynotsorry

Wat heb je nodig?

  • 60 gram kokosolie
  • 75 gram pure chocolade
  • 100 gram honing
  • 75 gram amandelpasta
  • 1 el speculaaskruiden
  • 30 gram cacaopoeder
  • 100 gram kruidnoten
  • amandelschaafsel

Hoe maak je dit?

  1. Doe de chocolade en kokosolie samen in een kom. Smelt au-bain-marie en blijf goed roeren!
  2. Voeg de honing, amandelpasta, cacao en speculaaskruiden toe aan de gesmolten chocolade en meng dit goed met elkaar. Het is eventjes roeren, omdat je de amandelpasta goed verdelen kan.
  3. Roer de kruidnoten hier doorheen, hou een paar kruidnoten over, die kan je straks bovenop de fudge doen.
  4. Bekleed een bakvorm of ovenschaal met bakpapier en giet het mengsel hier in. Top dit af met de overige kruidnoten en het amandelschaafsel.
  5. Zet dit minstens 2 uur in de koelkast, zodat het hard kan worden.
  6. Snij de fudge in stukjes, bewaar het in de koelkast. Of eet alles in 1x op. Dat kan natuurlijk ook haha!
  7. Enjoy!

One comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.