Amandel Framboos Bananenbrood

Een van mijn favoriete tussendoortjes is bananenbrood. Ooit bracht mijn bootcamptraining mij in aanraking met bananenbrood, en snel daarna had ik zijn recept losgepeuterd, want die moest ik ook zelf maken! Sinds die tijd heb ik veel bananenbroodjes gemaakt, soms met dit recept, maar vaak ook met verschillende variaten. Laatst heb ik deze variatie, met amandelen en frambozen gemaakt. Onwijs lekker, met de frisse bite van de frambozen!

Wat heb je nodig?

  • 3 bananen
  • 4 eieren
  • 7 dadels
  • 100 gram speltmeel
  • 50 gram amandelmeel
  • 2 tl bakpoeder
  • 125 gram frambozen
  • 10 gram amandelschaafsel

Hoe maak je dit bananenbrood?

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier.
  2. Doe de eieren met de bananen en de ontpitte dadels in de blender. Mix dit tot de dadels en de bananen niet meer te herkennen zijn 😉 Doe dit in een beslagkom.
  3. Voeg het speltmeel, het amandelmeel en het bakpoeder toe en mix dit.
  4. Roer hierna voorzichtig de frambozen er doorheen en doe het beslag in de cakevorm. Garneer met het amandelschaafsel.
  5. Doe dit bananenbrood 45 minuten in de oven. Check even of hij gaar is en laat hem daarna goed afkoelen.

Voedingswaarde per portie (uitgaande van 10 dikke plakken)
151 kcal
Eiwit: 6 gram
Koolhydraten: 16 gram
Vezels: 2 gram
Vetten: 6 gram

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *