Amandel blondies

Ergens in mijn kast vond ik nog een pot amandelpasta. En gezien mijn nesteldrang langzaam wat begint te komen, werd het tijd om iets met deze pot te doen, in plaats van hem weer rustig terug te zetten in de kast. Ik herinnerde me dat ik banaan met amandelpasta altijd erg lekker vond, maar daarmee ging de pot niet heel snel leeg. Dus besloot ik er deze lekkere blondies mee te maken. Die uiteindelijk niet echt de kleur van blondies hadden; het lijkt meer een lekkere kruidcake, maar alsnog prima smaken 😉

Wat heb je nodig? (bakvorm 20x20cm)

  • 100 gram spelt- of amandelmeel
  • 120 gram amandelpasta
  • 100 gram kokosbloesemsuiker
  • 60 gram gesmolten kokosolie
  • 2 eieren
  • 25 ml melk
  • snuf vanillepoeder
  • 1 tl bakpoeder
  • snuf zout

Hoe maak je deze blondies?

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed de bakvorm met bakpapier.
  2. Doe de kokosolie met de eieren, melk en amandelpasta in een kom en mix dit tot een romig geheel.
  3. Voeg alle droge ingredienten toe en spatel dit door elkaar, tot je een goed gemengd beslag hebt.
  4. Doe dit beslag in de bakvorm en zet deze in de oven.
  5. Bak de blondie gaar in 25 minuutjes en laat hem goed afkoelen.
  6. Eet smakelijk!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.