Abrikozen kwark bites met paaseitjes

Zo richting Pasen en het voorjaar krijg ik zin in frisse, zomerse baksels. Dat in combinatie met dat ik het fijn vind om taartjes als ontbijt te eten, zorgde ervoor dat ik deze heerlijke bites op tafel toverde. En die zijn natuurlijk niet alleen lekker als ontbijt, maar ook als tussendoortje, of als toetje. Eigenlijk is ieder moment geschikt voor een taartje toch?

Wat heb je nodig voor 9 bites? (vierkante bakvorm van 15x15cm)

Voor de bodem:

  • 40 gram havermout
  • 35 gram havermeel
  • 35 gram kokosolie
  • 30 gram amandelmeel
  • 30 gram honing
  • 1 tl kaneel

Voor de kwarklaag:

  • 400 gram magere kwark
  • 1/2 tl vanillepoeder
  • 30 gram honing
  • 5 blaadjes gelatine
  • 2 el sinaasappelsap

Voor de abrikozenlaag:

  • 1 potje abrikozenjam
  • 1 el sinaasappelsap
  • 2 blaadjes gelatine
  • 9 paaseitjes

Hoe maak je deze bites?

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden en bekleed een bakvorm met bakpapier.
  2. Smelt de kokosolie. Meng dit met alle andere ingredienten tot een deeg. Maak hier de bodem van voor de bites. Duw dit goed aan met een lepel en bak deze bodem 10 minuutjes. Laag hem hierna afkoelen.
  3. Nu met de kwarklaag aan de gang. Week de blaadjes gelatine. Doe de magere kwark met de honing en het vanillepoeder in een beslagkom en meng dit. Knijp de blaadjes gelatine uit. Verwarm de sinaapappelsap in een steelpannetje en los hier de blaadjes gelatine in op. Mix dit vervolgens door het kwarkmengsel heen en doe deze boven op de bodem. Zet deze in de koelkast en laat dit 2 uurtjes staan.
  4. Nu de abrikozenlaag. Week de blaadjes gelatine. Doe de abrikozenjam in een schaal en klop dit los. Verwarm de sinaapappelsap in een steelpannetje en los hier de blaadjes gelatine in op. Meng dit vervolgens door de abrikozenjam heen. Doe dit op de kwarklaag en versier met de paaseitjes. Zet dit nog een uurtje in de koelkast en snij het in 9 bites 🙂
  5. Eet smakelijk

Voedingwaarde per bite:
212 kCal
Eiwit: 7 gram
Koolhydraten: 25 gram
Vezels: 2 gram
Vetten: 9 gram

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *