Abrikoos Bananenbrood

Bananenbrood blijft een van de lekkerste tussendoortjes die er is. Daar is geen discussie over mogelijk. Zeker niet omdat het ook nog ideaal is om te preppen 🙂 Ik maak graag weer zo’n lekker broodje, waar ik dan enkele dagen van genieten kan! Ik ging aan de slag met abrikoos, omdat mijn vriend een bakje gedroogde abrikozen in zijn kerstpakket had zitten… En ik moest er toch iets mee he? 😉 Goede combinatie; lekker zoet en ’s zomers. En dat kunnen we stiekem ook in wintermaanden prima gebruiken!

Wat heb je nodig?

  • 2 bananen
  • 150 gram amandelmeel
  • 4 eieren
  • 100 gram gedroogde abrikozen
  • 2 tl bakpoeder
  • 2 el abrikozenjam

Hoe maak je dit bananenbrood?

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier.
  2. Doe de bananen met de eieren en de abrikozen in de blender en blendt dit totdat de abrikozen grotendeels vermalen zijn. Het is niet erg als je wat stukjes houdt…
  3. Doe dit in een beslagkom en voeg het bakpoeder en het amandelmeel toe. Meng dit goed. Doe dit mengsel in de cakevorm.
  4. Bak het bananenbrood af in 45 minuten. Haal hem dan uit de oven en besmeer de bovenkant met abrikozenjam. Laat het bananenbrood goed afkoelen.
  5. Enjoy!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.