Aardbeien tiramisu

Wat word ik toch altijd weer blij als de lente begint en de versafdeling in de supermarkt weer vol begint te stromen met zomerfruit. Heerlijk, die aardbeien, frambozen en blauwe bessen. Natuurlijk zijn ze het hele jaar te verkrijgen, maar als ze ‘in het seizoen’ zijn, zijn ze toch echt wel het lekkerst. Dit toetje herinnerde ik me nog van enkele jaren geleden. Ik heb het recept ietwat aangepast, waardoor het nog net iets smakelijker is geworden, al zeg ik het zelf. Nu maar hopen dat het bij anderen ook gaat scoren!

Wat heb je nodig voor dit recept? (het is voor 6 à 8 porties)

  • 250 gram mascarpone
  • 75 ml yoghurt
  • 250 ml sinaasappelsap
  • 300 gram aardbeien
  • 2 pakken lange vingers
  • 2 el honing
  • een reep chocola
  • een ovenschaal van 12×20 cm

Hoe maak je de tiramisu?

  1. Neem een schaal en doe hier de mascarpone, honing, yoghurt en 40 ml sinaasappelsap in. Mix dit tot een romige mousse en zet dit 15 minuten in de koelkast.
  2. Was de aardbeien en snij deze in plakjes
  3. Doe het sinaasappelsap in een schaaltje en doop hier de lange vingers in. Leg vervolgens 1 laag in de ovenschaal.
  4. Op deze lange vingers doe je de 1e laag van de mousse, leg hierop de plakjes aardbei.
  5. Bouw vervolgens verder in de volgorde lange vingers – mousse – aardbei tot alles op is
  6. Hak de chocolade in kleine stukjes, of rasp het tot schaafsel en versier hier de bovenste laag aardbeien mee
  7. Bewaar in de koelkast. Je zal merken dat de mousse dan nog iets verder uithardt en je een stevige tiramisu krijgt
  8. Eet smakelijk!

Even iets anders. Ik ben genomineerd voor de Foodblog Awards, in de categorie ‘Special Interest Food Blog’. En dit als enige hardlopende foodblogger. Supertof!

Ik zou het leuk vinden als je even de moeite wilt nemen om op mijn blog te stemmen via deze link 🙂

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.