Aardbeien kwarktaart

Mijn vriend heeft het redelijk zwaar te verduren met mij momenteel. Marathontraining vraagt niet alleen veel van mij, maar ook van hem. Wekkers die om 5 uur in de ochtend gaan, een vriendin die 2 dagen van te voren al begint op te zien tegen een lange training, meelopen op mijn tempo… Hij handelt het allemaal, superlief. Om hem te bedanken – en hem nog ietsje langer te vriend te houden, de marathon is 16 september pas – maakte ik een lekker kwarktaartje voor hem. Qua bodem niet de allergezondste variant, maar hij was wel énorm lekker!

Wat heb je nodig?

Voor de bodem:

  • 125 gram roomboter
  • 175 gram speltmeel
  • 100 gram honing
  • 1 ei
  • snufje zout

Voor de kwarklaag:

  • 500 gram magere kwark
  • 40 gram honing
  • 1/2 tl vanillepoeder
  • 5 blaadjes gelatine
  • 300 gram aardbeien
  • Beetje geraspte pure chocolade

Hoe maak je deze taart?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een taartvorm met bakpapier.
  2. Smelt de roomboter. Laat dit wat afkoelen en voeg alle ingredienten voor de bodem toe. Mix dit tot een deeg en verdeel dit over de bakvorm. Zet dit 20 minuutjes in de oven. Laat de bodem vervolgens helemaal afkoelen.
  3. Doe de blaadjes gelatine in een kom om deze 5 minuten te weken. Knijp ze hierna uit. Verwarm op het vuur een steelpannetje met 2 el water en los hier de blaadjes gelatine in op.
  4. Doe de kwark, het vanillepoeder en de honing in een kom. Mix dit en mix hierna het gelatinemengsel hier doorheen.
  5. Halveer voldoende aardbeien om deze langs de rand van de taartvorm te zetten. Giet hierna de kwark in het midden, zodat de aardbeien een opstaande rand blijven vormen.
  6. De overige aardbeien snij je in plakjes en verdeel je over de taart. Garneer met wat geraspte chocolade.
  7. Laat de taart minimaal 4 uurtjes opstijven in de koelkast.
  8. Enjoy!

Voedingswaarden per portie (1/10e deel)
241 kCal
Eiwit: 8 gram
Koolhydraten: 24 gram
Vezels: 2 gram
Vetten: 11 gram

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.