Vegan Friday: Aardbeien Crumble

Heerlijk, al die aardbeitjes. Al dat zomerfruit maakt mij helemaal gelukkig en zorgt ervoor dat ik uren in de keuken wil staan om ermee aan de slag te gaan. Al verdwijnen er ook nog regelmatig gewoon aardbeien rechtstreeks in mijn mond. Gelukkig bleven er genoeg over voor het maken van deze heerlijke crumble!

Wat heb je nodig voor deze crumble?

  • 500 gram aardbeien, gewassen en gehalveerd
  • 75 gram havermout
  • 75 gram speltmeel
  • 75 gram kokosolie
  • 30 gram hazelnoten, in stukjes gehakt
  • 3 el agavesiroop (honing kan ook, maar is niet vegan!)
  • 2 tl kaneel
  • snufje zout

Hoe maak je deze crumble?

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Verdeel de aardbeien over de bodem van de ovenschaal
  3. Meng de havermout met de hazelnoten, het kaneel, de agavesiroop, het speltmeel en het snufje zout. Doe door dit mengsel de kokosolie en kneed dit tot een kruimelig deeg
  4. Verdeel dit deeg over de aardbeien en bak de crumble in de oven in ongeveer 25 minuten
  5. Lekker om zo te eten, maar ook om te serveren met vanille ijs, griekse yoghurt of kwark (wederom: niet vegan!)
  6. Eet smakelijk!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.