Aardbei cheesecake koeken

Deze koeken zijn een combinatie tussen een cheesecake en een plaatkoek; waardoor hij makkelijk in stukken te verdelen is, en je hem prima kan meenemen in je lunchtrommel. Een kleine traktatie voor jezelf; zeker met de friszoete smaak van de aardbeien. Dit seizoensfruit leent zich erg goed voor de romige combinatie met de cheesecakevulling, dus deze koeken wil je maken! Ik maakte deze koeken in een bakvorm van 20x20cm, waarna ik ze in repen sneed!

Wat heb je nodig?

Voor de koeklaag:

  • 50 gram gesmolten roomboter
  • 50 gram yoghurt
  • 125 gram speltmeel
  • 50 gram honing
  • 2 eieren
  • snufje vanillepoeder

Voor de aardbei cheesecakelaag:

  • 200 gram zuivelspread light
  • 150 gram magere kwark
  • 100 gram aardbeien
  • 25 gram honing
  • 2 eieren
  • snufje vanillepoeder

Hoe maak je deze koeken?

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed de bakvorm met bakpapier.
  2. Smelt de roomboter en voeg hier de overige ingredienten voor de bodem aan toe. Meng dit tot een beslag/deegje en verdeel dit over de bodem van de bakvorm. Bak dit af in 15 minuutjes en laat dan goed afkoelen.
  3. Zet de oven op 160 graden.
  4. Maak de aardbeien schoon en haal het kroontje er vanaf. Doe alle ingredienten in de blender, tot alles vermalen is en je de cheeselaag hebt. Verdeel dit over de koeklaag en bak dit af in 45 minuten.
  5. Als de oven klaar is, zet je deze uit en zet je de oven op een kier. Laat de koek eerst hier langzaam afkoelen; zo heb je minder kans dat er scheuren gaan ontstaan!
  6. Als de koek helemaal afgekoeld is, snij je hem in repen en bewaar je hem in de koelkast.
  7. Enjoy!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.