Aardappels uit de oven (met dip!)


Op mijn vorige werkplek kookten we voor 10 personen. Dit was op 4 gaspitjes soms best een uitdaging. Van mijn toenmalige collega leerde ik hoe makkelijk het was om aardappeltjes uit de oven te maken: de aardappels zitten binnen 5 minuten in de oven en daarna heb je er amper omkijken meer naar. En ondanks het feit dat ik nu hooguit voor 2 personen kook, zijn deze aardappeltjes uit de oven toch wel wekelijks op mijn bordje terug te vinden. Lekker dipje erbij en smullen maar!

Wat heb je nodig voor de aardappels (voor 2 personen):

  • 500 gram aardappels met schil
  • een scheut(je) olijfolie
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el rozemarijn kruiden

Hoe maak je deze aardappels?

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier
  2. Snijdt de aardappels in stukken (laat de schil vooral lekker zitten, dat is veel smaakvoller)
  3. Snipper de ui en pers de knoflook teentjes
  4. Doe de aardappels, ui, knoflook, olijfolie en rozemarijnkruiden bij elkaar in een schaal. Meng dit goed en doe dit op de bakplaat
  5. Bak in ongeveer 30 à 40 minuten knapperig en bruin. Schep halverwege eventueel een keertje om

En voor die dip?

  • 1 el mayo
  • 1 el griekse yoghurt
  • 1 tl citroensap
  • 2 tl kerriekruiden
  • 1/2 tl paprikakruiden

En hoe maak je dit?

  1. Heel simpel: doe alle ingrediënten in een schaaltje en roer dit even goed door 🙂
  2. Bon appetit!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *