Mijn 5 leukste hardloopherinneringen!

Ooit diende hardlopen voor mij als hét middel om gewicht te verliezen. Maar nadat ik mee had gedaan aan mijn eerste evenement was ik echt verkocht. De sfeer, de mensen, iedereen die snapte waarom lopen zo geweldig was: ik voelde me er zo thuis! Inmiddels heb ik aan best wat evenementen deel genomen. Bij deze deel ik mijn 5 leukste loopherinneringen. 

De Color Run – Misschien voor de serieuzere hardloper geen loopje om serieus te nemen, maar het was mijn eerste loopevenement, en vandaar dat ik er mooie herinneringen aan heb. Voor het eerst met een hele groep mensen aan de start staan met hetzelfde doel: 5 km rennen. En een hoop lol hebben. En stof happen 🙂 De tijd boeide niet, het ging om de lol! En… ik was verkocht!

Damloop by night – Ik was na de Color Run zo verkocht, dat ik snel aan een tweede evenement deel wilde nemen. Via internet kocht ik 2 tickets voor de Damloop by Night, zodat Bjorn ook kon lopen. Vanaf dat moment heetten wij Kitty en Marjan. En zo liepen wij die avond door het mooi verlichte Zaandam. Ik heb genoten. Iedere kilometer. Ik wist niet dat ik die snelheid in me had. En Zaandam was zo mooi verlicht. En er stonden zoveel mensen langs de kant in Zaandam. En de sfeer was zo tof. Ik dacht dat ik vloog. Ik wilde onder de 50 minuten lopen en ik liep 44.50. Zaandam gaf mij letterlijk vleugels. Leuk detail: Bjorn werd als Kitty, met een tijd van 33-nog-wat, toch nog mooi 6e bij de vrouwen 😉

Halve Marathon van Barcelona – In Barcelona liep ik mijn 1e halve marathon. Ik bereidde me voor zonder echt schema, ik liep op gevoel. Ik had me ingeschreven op een eindtijd van 2:15. Aan de hand van mijn duurloopjes leek me dat wel een haalbaar doel. Ik startte snel, veel te snel, maar wist wonderbaarlijk genoeg dat tempo vol te houden tot km 18. Daar moest ik even gaan wandelen en iets gas terug nemen. Ik baal nog steeds dat ik door die reden niet onder de 2 uur heb gelopen, maar finishte in 2:01:12. En dat is nog steeds mijn huidige PR.

Halve Marathon van Disney –  Toen ik lopen steeds leuker begon te vinden, had ik de halve marathon van Disney gepland als mijn 1e halve marathon. Het liep iets anders, in Disney liep ik mijn 3e. Geblesseerd en wel. De zondag ervoor kwam ik huilend over de finish bij de Dam tot Damloop. Mijn kuitblessure speelde weer op en ik had pijn. Maar ik moest en zou die halve marathon van Disney lopen. Al was het letterlijk lópen. En dat heb ik uiteindelijk deels ook gedaan. De eerste kilometers waren door het park, overal op de foto’s geweest met Disneyfiguren, echt heel leuk. Daarna de ellendig lange kilometers door de dorpjes, leuke sfeer, maar ik had daar vooral veel pijn, waardoor ik grote stukken heb gewandeld. De laatste kilometers waren door Disney Studio’s, dat was weer leuk. Ik heb er netto 3 uur over gelopen, maar ik heb er ook 3 uur van genoten!

Marathon van Rotterdam – In 2016 droomde ik er al van, trainde ik er al voor, maar raakte ik geblesseerd. Dus moest ik mijn marathondroom een halfjaar uitstellen. Maar 9 april 2017 was het dan zo ver: ik liep de marathon van Rotterdam (mijn verslag van deze kan je HIER! lezen).  Een hele mooie belevenis, een droom: maar eens maar nooit weer. Ik heb er van genoten, maar oh, wat heb ik afgezien. Ik heb het intens beleefd, maar wat had ik pijn. Er gingen zoveel emoties door mij heen, dat ik bij de finish niet wist of ik moest lachen of huilen. Achteraf gezien ben ik vooral trots. Want 42.2 km, dat blijft echt een pleurisend. En die heb ik maar mooi gelopen!

Welke run vergeet jij nooit meer? En welke kan jij mij nog aanraden om mooie herinneringen mee te maken?

 

One comment

 1. Hmmm dat zijn dan:
  1. Bergrace by night in Wageningen/Rhenen, voor mij een ‘thuiswedstrijd’, in mijn 1e en 2e studiejaar moedigde ik alleen mijn vader aan, dat was een hardloper, ik niet! Ik had toen echt totaaaaal niet gedacht dat ik OOIT mezelf een hardloper zou noemen, laat staan meedoen, laatstaan 7 of 11 km lopen! Nou… 2014 deed ik dus WEL mee aan die bergrace! Eerst 5 km, een jaar later 7km en vorig jaar liep ik mijn eerste meer dan 10km – 11,7. Leuke sfeer, leuke verlichting, leuke mensen.. Je kent het wel he Petra!
  2. Sylvestercross in Soest, op oudjaarsdag. Niet geplanned, maar op oudjaarsdag was ik (2015 (?)) thuis, mijn vader zou lopen, je kon rondjes van 3 km lopen dus ik leende snel kleding van zusje en moeder en deed mee! Ging voor 3 (want ik liep toen nog niet echt meer dan 5) maar deed er 6! Met een heel leuk finishfilmpje waar ik een man omver loop (je moet ECHT NIET stilstaan voor de finishlijn!)
  3. Ijsselsteinloop! Dat was mijn eerste 10km en MAN wat was ik troooooooots! Ik hoef niet meer te zeggen denk ik.
  4. 10km vorig jaar bij de halve van Amersfoort, weer een thuiswedstrijd, heel apart om langs alle bekende plekken te lopen. Was ongelofelijk warm, maar het was toch een PR 😀
  5. 10km in Helsinki bij de Parkrun. Over PR’s gesproken, die heb ik hier opnieuw gezet (dit jaar). Elke keer dat ik een 10km heb gedaan heb ik er dus een PR gelopen, hihi! Ook best bijzonder om te zien hoe het in een ander land gaat.

  Hmmmm. Behalve dat ik bergrace meerdere keren heb gedaan, zijn dit denk ik ook alle echte hardloopwedstrijden? Ik heb nog wat bosloopjes en een trailrun gedaan (dat was zwaaaaaaaaaaaaaar) maar geen andere ‘normale’ wedstrijden geloof ik. Tijd voor meer memories he?
  Sowieso 8 oktober bij mijn eerste halve marathon (*grijpt elke gelegenheid aan om die te noemen*)

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.