2019 – je was een topjaar!

Nu het jaar er weer bijna op zit; is het leuk om even een terugblikje te doen op dit topjaar! Natuurlijk is het een topjaar geweest omdat Bodi in oktober werd geboren; maar er waren nog veel andere mooie momenten in 2019, dus ik neem jullie graag even mee in deze terugblik πŸ™‚

Januari
Begin januari werd ik geopereerd aan een cyste in mijn mond. Hier had ik al even last van, dus werd hij operatief weggehaald. De operatie zelf viel mee, maar ik had wel wat last van de narcose en de vermoeidheid die hierbij komt kijken. Ik pakte later die maand wel rustig het hardlopen weer op, maar echt top ging het niet…

Februari
Hoe ruk m’n conditie ook was; ik stond aan de start van de Midwinter Marathon en de Strong Viking Trail. Ik weet mijn slechteconditie aan het feit dat ik in december verhuisd was (en dus amper had gelopen) en ik in januari een operatie had gehad. Maar… 19 februari kwam ik erachter dat mijn lichaam eigenlijk al heel hard aan het werk was tijdens die loopjes. Ik had die ochtend namelijk een positieve zwangerschapstest! Hier waren we echt mega gelukkig mee; want we wilden graag een kindje. Je weet alleen van te voren niet of dit je gegeven is, dus een positieve test is dan een heel mooi cadeautje!

Maart
Ik had een paar mensen op de hoogte gebracht van mijn zwangerschap, maar voor de rest hielden we dit nog goed onder de radar. Helaas voelde ik me erg moe. Ik wilde graag blijven sporten; en dit deed ik ook, maar ik merkte dat mijn zwangerschap hier veel invloed op had. Mijn hartslag was sky high als ik wat deed, en over een rustige 10 kilometer deed ik rustig 1 uur en 15 minuten. Wat geen probleem is; want hey, ik liep. Maar ik was ergens wel bang dat het her en der zou gaan opvallen. Dit viel gelukkig mee. Ook had ik in maart mijn eerste meeting met het Brooks Run Happy Team, waar ik deel van ben! Zo tof om een team te vormen met andere gemotiveerde en enthousiaste hardlopers! Ik deed op de laatste dag van maart nog mee aan de IJsseltrail, waar ik besloot om de 5km te doen in plaats van de 10km. Volgens mij ben ik laatste geworden. Of bijna laatste. Ach; ik deed mee πŸ˜‰

April
In april hadden we onze tweede echo; met ruim 12 weken. De kleine gup groeide goed (was al zo’n 4 centimeter lang!) en we waren het eerste trimester door. Dus: we konden het nieuws gaan delen met de rest van de wereld. Onze familie en vrienden waren eerder al op de hoogte gebracht; maar half april plaatste ikΒ deze blog – zelden heb ik zoveel reacties gehad haha! De dag na de ‘coming out’ deed ik mee aan de Halve van de Haar, waar ik, in de enorme hitte, de 5km liep! Superleuk om aan alle kanten gefeliciteerd te worden! En ik was supertrots op mezelf, want ik haalde de finish zonder te hoeven lopen, en dat had ik dus echt niet verwacht!

Mei
In mei is het altijd tijd voor de Marikenloop; inmiddels een jaarlijke traditie om die met vriendin Christine te lopen. Dit jaar deden we de kortste afstand. Wederom was het bloedheet; maar ach, we waren inmiddels wat gewend πŸ˜‰ Inmiddels was ik de trotse bezitter van een ienieminie buikje, dus mocht m’n zwangerschaps hardloophemdje uit de kast πŸ˜‰ 5km aan een stuk lukte me nog steeds, supertof! Wel deed ik iets illegaals; ik liet namelijk een klein jongetje meelopen tijdens deze vrouwenloop; we waren er namelijk achter gekomen dat ik in verwachting was van een zoontje! Mijn zwangerschap ging verder erg voorspoedig; ik was niet misselijk of ziek – hooguit nog wat moe – en ik kwam niet enorm aan, waardoor ik er echt van kon genieten!

Juni
Ik had tijdens mijn zwangerschap eigenlijk een hardloopdoel; ik wilde heel graag de IJsselsteinloop nog lopen! Ik was die dag precies 20 weken zwanger en ik heb het gedaan! Ik liep zelfs mijn snelste 5km tijdens mijn zwangerschap Γ©n mijn vriend werd die dag 2e op de halve marathon! Ik belandde daarna trouwens wel in een hardloopdip; ik had de IJsselsteinloop als doel gehad en die had ik gehaald. En daarna heb ik dus 3 weken niet gelopen πŸ˜‰

Juli
Wat een verschrikking was deze maand als zwangere zeg! Hittegolf; temperatuurrecords; en dan met een dikkere buik en een zwaarder lichaam rondlopen! Door een pakketje van Brooks kreeg ik weer wat hardloopmotivatie, waardoor ik toch af en toe mijn schoenen weer tevoorschijn haalde voor een kort hardloop/wandelrondje. Ik bleef graag in beweging en dat lukte vrij goed! Ik genoot ook van de wandelingen naar de ijssalon trouwens, maar dat vond ik heel verantwoord met een hittegolf πŸ˜‰

Augustus
De maand dat ik, op advies van de fysio, stopte met hardlopen. Ze twijfelde of mijn bandenpijn geen bekkenklachten waren, en daarom kon ik beter mijn hardloopschoenen even opbergen. Toch ben ik nog steeds trots dat ik tot en met het eind van het tweede trimester rondjes heb gelopen. Daarna ging ik ze overigens wandelen en deed ik aan Bolle Buiken Training en zwangerschapszwemmen, dus ik heb zeker niet stil gezeten! En inmiddels werd mijn buik ook echt dik. Ik heb daar van te voren echt tegenop gezien; maar ik heb echt enorm genoten van mijn groeiende buik en het getrappel van de kleine man!

September
De maand waarin ik dan eindelijk met zwangerschapsverlof ging! Om dat te vieren zijn we lekker een weekendje samen naar Zuid-Limburg geweest, waar ik, 34 weken zwanger, nog even de Keutenberg beklom. De stijlste berg van Nederland. Nog steeds ging de zwangerschap erg goed en kon ik alles met mijn dikke buik! Ik vierde ook mijn 30e verjaardag; de laatste zonder baby!

Oktober
De laatste maand van mijn zwangerschap. Echt last van nesteldrang had ik niet (sorry Bjorn), maar ik had eigenlijk nergens last van. Ik had een heerlijk, voorspoedige zwangerschap. Heb tot mijn bevalling nog lekker door gesport en dagelijks minimaal een uurtje gewandeld. Ik ging fit mijn bevalling in; dat schijnt te helpen namelijk. Toen op 24 oktober om 23u ’s avonds de weeen begonnen, was ik er ook echt klaar voor. Kom maar op: mijn lichaam is hiervoor gemaakt. Ik pufte in bad de weeen weg terwijl ik bananen at voor de energie en Breaking Bad keek als afleiding. Ik kwam de nacht goed door; ik kwam de ochtend goed door; maar de ontsluiting kwam niet op gang. Na 15 uur weeen, had ik nog maar 3 centimeter ontsluiting. Ik werd een handje geholpen in het ziekenhuis; na het zetten van een ruggenprik (ik moest gewoon even rust hebben na 15 uur hard werken) en weeenopwekkers; ging het een stuk vlotter. Om 22.28u is lieve Bodi geboren! De kwaamweek ging goed en mijn herstel ook. Ik had vrij veel hechtingen, maar verder voelde ik me goed. En zo gingen we op dag 4 al als gezinnetje naar buiten om de geboortekaartjes te posten. De wandeling naar de brievenbus was ver genoeg, maar toch voelde het erg goed om weer even buiten te zijn. Als trotse mama achter de kinderwagen!

November
Ik voelde me met de dag beter en herstelde goed, waardoor mama zijn echt een feestje was! Bjorn was de eerste 4 weken thuis, dus we hebben samen echt kunnen wennen aan het ouderschap en Bodi leren kennen. We gingen vaak lekker stukjes wandelen en ik kon deze stukjes al vrij vlot uitbreiden, tot weer dagelijkse wandelingetjes van een uurtje! Voor de rest zat ik deze maand vooral in een babybubbel πŸ˜‰

December
De maand dat ik voorzichtigjes weer kon gaan hardlopen. Ik had hier zΓ³ naar uit gekeken! Ik heb gewoon een 5km schema gepakt; maar deze zo uitgekleed, dat ik eigenlijk na 3 weken alweer een 5 kilometer kon lopen. Ik had namelijk een doel. Een doel die me vooraf vrij onhaalbaar leek; maar het is me gelukt: De 5,3km bij de Linschotenloop lopen! Bizar: ik liep hier precies dezelfde tijd als tijdens mijn laatste 5km loopje bij de IJsselsteinloop. Oh oh, wat was ik trots op mezelf toen ik die finish haalde. En het mooiste: mijn 2 mannen stonden allebei langs de lijn, ook al lag de kleinste lekker te slapen in de kinderwagen! Verder ben ik in december ook weer goed op mijn voeding gaan letten. Het resultaat: 2 kilo eraf in 3 weken tijd. Hier is de kerstschade nog niet in opgenomen overigens πŸ˜‰ Over ongeveer 3,5e kilo zit ik weer op mijn ‘gewicht van voor de zwangerschap’, en dan ga ik wel even kijken wat ik er nog vanaf wil hebben om me weer goed te voelen πŸ™‚

 

 

 

EΓ©n reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.