10 redenen waarom het leuk is om een Urban Trail te lopen

Afgelopen zondag liep ik mijn eerste Urban Trail. Het duurde eigenlijk best even in mijn hardloopcarriere voordat ik deze stap durfde te nemen. Jammer, want ik heb het prima naar mijn zin gehad in Rotterdam! Daarom, speciaal voor iedere Urban Trail nieuweling, bij deze dé 10 redenen waarom jij ook eens een Urban Trail moet gaan lopen!

1: Het is een leuke manier om wat meters te maken… En dan niet door het lezen van boeken, maar gewoon, door je benen te gebruiken. Wel tof om dan door een bieb heen te lopen!

2: Er zijn voldoende plaatsen voor leuke selfies en foto’s… Beter dan halve marathons over alleen maar asfalt, waar iedere boom op elkaar lijkt! Bij een Urban Trail is iedere straathoek weer anders en zo heb je in ieder geval wat afwisseling in je foto’s…

3: Je schoenen worden niet vies!… Of in ieder geval, niet zo vies als bij een gewone trail. Of het gebouw van de Studentenvereniging nu echt helemaal schoon was? De biergeur is nog niet uit mijn schoenen 😉

4: Sfeertje… Neem een zonnetje, zet wat actieve muzikanten neer, en je hebt sowieso zin om even mee te swingen. Het maakt toch niet uit hoe lang je erover loopt… net zoals bij een gewone trail, draait een Urban Trail om de beleving, en niet om de tijd!

5: Hoogtemeters maken… Net zoals bij normale trails, maak je ook bij Urban Trails lekker veel hoogtemeters! Zo had de Urban Trail in Rotterdam bijna 600 (!) traptreden die beklommen moesten worden. Fijn voor de beentjes…

6: Je gaat de kunst van het hardlopen énorm waarderen… Want anders was je niet op allerlei interessante plaatsen gekomen!

7: Je kan meteen eens kijken of je nog een andere woning wilt… Zoals een leuk geel kubuswoninkje 🙂

8: Er is voldoende tijd om uit te rusten tussendoor… Want wachten bij die trappen is geen uitzondering. Mijn TomTom gaf aan dat ik ruim 20 minuten had stil gestaan tijdens deze Urban Trail!

9: Aan het eind is er een medaille! … Voor minder doen we het natuurlijk niet!

10: Je krijgt een berg kilometers cadeau! … De inschrijfkosten zijn berekend op 10 kilometer… en vervolgens loop je er ruim 12! Winning!

Goh Petra, je klinkt af en toe misschien ietwat sarcastisch… Eh, misschien wel. Ik vond de Urban Trail écht erg tof, maar dat continue wachten overal was ik wel snel zat. Ook waren het naar mijn idee iets teveel trappen. Dat het wat kilometers extra waren, voor mij geen probleem, maar als je nu écht hebt getraind voor 10 kilometer, is het misschien best pittig om er nog meer dan 2 extra te lopen. Er zijn wat mij betreft dus wel wat puntjes voor de organisatie. Dit neemt overigens niet weg dat ik het echt tof vond om een keer een Urban Trail te lopen, en dit ook zeker aan anderen kan aanraden. Maar bereid je voor op veel drukte en wachttijden!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.